6 tips voor zomerlectuur: spannende en ontspannende romans

De zomer is er! En daarmee ook voor velen een periode van welverdiende rust. Tijd om door te brengen met je gezin, familie en/of vrienden. Gezellig tafelen, lachen, spelen. Of je eventjes afzonderen om je helemaal onder te dompelen in het verhaal van een goed boek.

Gelukkig is er heel wat aanbod! Meestal vind je wel de boeken van schrijvers die heel populair zijn op dit moment. Ben jij iemand die eens een andere auteur wil ontdekken? Zin in uren leesplezier voor een habbekratsDan vind je hier mijn 6 boekentips voor jouw zomerlectuur!

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

Boekomslagen van deze 6 tips voor zomerlectuur!
 
Komt er aan!

1. Terug naar de Aarde

In dit eerste boek van een driedelige reeks maak je kennis met Azakis en Petri, twee buitenaardsen die met hun ruimteschip op weg zijn naar onze planeet. Hun eerste bezoek was 3600 jaar geleden. Bij hun terugkomst ontdekken ze dat de aarde en haar bewoners erg veranderd zijn. Wat is precies de missie van deze twee kameraden? En wat heeft doctor Elisa Hunter met hen te maken of de archeologische site waar zij onderzoek doet? 

2. Kruising met Nibiru

In het tweede deel over de avonturen van Azakis en Petri moeten de sympathieke buitenaardsen al hun ervaring en technologie inzetten om een naderende ramp met vernietigende gevolgen voor de aarde te voorkomen. Elisa Hunter en kolonel Jack Hudson helpen Azakis en Petri om aardse en buitenaardse obstakels uit de weg te ruimen. Slagen ze erin om de aarde te redden?

3. De Schrijver

Het derde deel gaat niet over de auteur van deze boekenreeks, maar je komt wel te weten of het team van buitenaardsen en mensen erin slagen om de aarde te redden. Hebben ze de ramp van Bijbelse proporties kunnen verijdelen? En wie is de Schrijver?

Deze driedelige serie brengt jou onthullingen en nieuwe interpretaties van historische gebeurtenissen. De romans zijn doorspekt met avonturen, romantiek en humor.

Een beetje over de auteur

Voor de vertaling naar het Nederlands van deze boekenreeks had Hilde Mortelmans enkele aangename gesprekken met de sympathieke Italiaanse auteur, Danilo Clementino. Hij vertelde dat hij voor deze boekenreeks geïnspireerd werd door de theorie van de Amerikaanse schrijver Zecharia Sitchin. Volgens Sitchin kan de mensheid van buitenaardse oorsprong zijn en zou de mythologische planeet Nibiru elke 3600 jaar in ons zonnestelsel komen.

Een lezeres schreef: “De drie boeken zouden door veel mensen, waaronder wereldleiders, gelezen moeten worden. Inspirerend!!! Proficiat met de vertalingen!”

Wedden dat je na het eerste boek meteen het tweede en het derde wil lezen?

4. Dood Punt

Auteur Owen Jones heeft in zijn leven al heel wat watertjes doorzwommen. Hij komt uit Wales, maar heeft in verschillende landen geleefd, gewerkt en – om het licht te omschrijven – vele spannende dingen meegemaakt.  

Deze levenservaring gecombineerd met zijn uitgebreide en diepgaande kennis over Thailand vind je terug in de meeste romans van zijn hand. Het boek Dood Punt vertelt over een reeks terreuraanslagen waar de internationale politiediensten geen raad mee weten. Het lijken willekeurige bomaanslagen te zijn, maar er is iets eigenaardigs aan de hand. Kan door internationale samenwerking het raadsel opgelost en de daders gearresteerd worden?

5. Dood Punt 2

Het mysterie gaat verder in Thailand. In de hoofdstad Bangkok worden vanuit een helikopter bommen gegooid op de Britse en de Amerikaanse ambassades. Het aantal doden is enorm. De Britse regering zit met de handen in het haar. Ter plaatse heeft de Britse geheime dienst niemand met voldoende expertise om hen te helpen de daders van de aanslagen te vinden.

Of is er toch een team ergens in Thailand waar de overheid beroep op kan doen?

Wedden dat je haast niet kunt wachten tot de Nederlandse vertaling door Hilde Mortelmans van dit tweede deel er in juli 2024 aan komt? Nog eventjes geduld, dus. Maar, je kunt alvast beginnen met deel 1 van deze miniserie of het boek in tip 6!

6. Gestrand met de SEAL

Hou je van romantische verhalen doorspekt met avontuur, gevaar en liefde? Dan zijn de liefdesromans van USA Today-bestverkopende auteur Amy Gamet echt jouw ding. 

In het eerste boek van de HERO Force-serie maak je kennis met Navy SEAL Trevor Hawkins. Hawk, zoals zijn vrienden hem noemen, wil de dood van een van zijn teamgenoten wreken. Hij trotseert een sneeuwstorm om bij de moordenaar te geraken. Maar onderweg botst hij op een andere auto, waardoor zijn zorgvuldig uitgekiende plan helemaal de mist ingaat.


Waar kun je deze boeken bestellen?

Verschillende wegen leiden naar … al deze zomerlectuur. Hierna enkele mogelijkheden om zowel e-books als paperbacks te vinden:

  • Bookstore.tektime.it: Heb je nog geen account bij deze bookstore? Zorg dan eerst dat je je registreert. Registratie is gratis. Klik dan op de links hieronder voor de e-books:

Terug naar de Aarde
Kruising met Nibiru
De Schrijver
Dood Punt
Dood Punt 2: Nederlandse vertaling komt er in juli aan!
Gestrand met de SEAL

Verder vind je de e-books (en bij sommige de paperbacks) ook op:

  • Bol.com
  • Amazon
  • Kobo.com                                           
  • Standaard Boekhandel

En wellicht zijn er nog andere verkoopplekken.
Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

Boekomslagen van deze 6 tips voor zomerlectuur!
Komt er aan!

Andere diensten van Jinah Translations

Meer informatie over de vertaaldiensten en specialiteiten van Jinah Translations? Klik op de links hieronder.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte

Onze activiteiten

Taalcombinaties Nederlands, Engels, Frans, Duits

Specialisaties